Praktische info

Qatarʼs feestdagen en vakanties

Feestdagen en vakanties in Qatar

In Qatar zijn er verschillende feestdagen en vakanties die het hele jaar door worden gevierd. Als je in Qatar woont of op vakantie gaat, is het handig om op de hoogte te zijn van deze speciale dagen zodat je er optimaal van kunt genieten. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de feestdagen en vakanties in Qatar vanuit mijn eigen ervaring.

Feestdagen in Qatar

Qatar is een land met een rijke cultuur en tradities, en dit wordt weerspiegeld in de vele feestdagen die hier gevierd worden. Enkele van de belangrijkste feestdagen in Qatar zijn:

  • Nationale Dag: Op 18 december wordt de Nationale Dag van Qatar gevierd ter ere van de oprichting van het land.
  • Eid al-Fitr: Dit is het einde van de Ramadan en wordt gevierd met veel festiviteiten en lekker eten.
  • Eid al-Adha: Ook wel het Offerfeest genoemd, waarbij dieren worden geofferd en het geven van cadeaus centraal staat.

Vakanties in Qatar

Naast de feestdagen zijn er ook verschillende vakanties in Qatar waar mensen naar uitkijken. De Islamitische kalender wordt gevolgd in Qatar, wat betekent dat de data van sommige feestdagen kunnen variëren van jaar tot jaar. Enkele van de belangrijkste vakanties zijn:

  • Ramadan: Een heilige maand waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Nieuwjaar: Op 1 januari wordt het begin van het nieuwe jaar gevierd met vuurwerk en feestelijke activiteiten.

Naast deze specifieke feestdagen en vakanties zijn er ook nog andere momenten die in Qatar worden gevierd, zoals de dag van de arbeid en de dag van de familie.

Als je in Qatar bent tijdens deze feestdagen en vakanties, zul je merken dat het land bruisend en levendig is, met veel activiteiten en festiviteiten. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en kennis te maken met de tradities van Qatar.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van de feestdagen en vakanties in Qatar en dat je er nog meer van zult genieten tijdens je verblijf in dit prachtige land.

Qatar