Reisgidsen

Qatarʼs nationale parken verkennen

Ontdek de prachtige nationale parken van Qatar

Qatar staat bekend om zijn moderne skyline, luxe winkelcentra en prachtige stranden. Maar wist je dat dit kleine land ook enkele verborgen pareltjes heeft op het gebied van natuur en outdoor activiteiten? De nationale parken van Qatar bieden een unieke gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van het land te ervaren en te genieten van avontuurlijke activiteiten.

Al Thakira Nationaal Park

Een van de meest populaire nationale parken in Qatar is Al Thakira Nationaal Park, gelegen op ongeveer een uur rijden van Doha. Het park is een oase van rust en groen, met weelderige mangrovebossen en kristalheldere waterwegen. Hier kun je kajakken, vogels spotten en genieten van de prachtige zonsondergangen aan het water. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er valt genoeg te fotograferen!

Openingstijden: Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang

Toegangsprijs: Gratis

Umm Tais Nationaal Park

Een ander juweeltje in Qatar is Umm Tais Nationaal Park, gelegen in het noorden van het land. Dit park is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers, met uitgestrekte duinen, rotsformaties en prachtige uitzichten over de Golf van Oman. Vergeet niet om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, want het kan hier erg warm worden!

Openingstijden: Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang

Toegangsprijs: Gratis

Khor Al Adaid (Inland Sea)

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, mag een bezoek aan Khor Al Adaid niet ontbreken. Ook wel bekend als de Inland Sea, is dit een van de weinige plekken ter wereld waar de woestijn de zee ontmoet. Je kunt hier genieten van een spannende rit over de duinen, zwemmen in het turquoise water en ontspannen op het witte zand. Vergeet niet om jezelf te trakteren op een traditionele Arabische maaltijd in een bedoeïenenkamp.

Openingstijden: Toegankelijk voor dagtrips met georganiseerde tours

Kosten: De prijs varieert per tour operator

Conclusie

Het verkennen van de nationale parken van Qatar is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het land te ervaren en te genieten van avontuurlijke activiteiten. Of je nu houdt van kajakken in mangrovebossen, wandelen door duinen of zwemmen in een binnenzee, Qatar heeft voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je camera en ga op ontdekkingstocht in de prachtige natuur van dit verborgen juweeltje in het Midden-Oosten!

Qatar