Weer & Klimaat

Zomerseizoen in Qatar

Zomerseizoen in Qatar: een warme en levendige ervaring

Als je denkt aan zomerseizoenen, denk je misschien aan zon, zee en strand. Maar in Qatar is de zomer net even iets anders. Met temperaturen die gemakkelijk boven de 40 graden Celsius kunnen uitkomen, is het zomerseizoen in Qatar er een van hitte en droogte. Toch is het juist in deze periode dat Qatar veel te bieden heeft voor bezoekers en bewoners. Van exotische woestijnsafari’s tot luxe hotels en winkelcentra, Qatar bruist ook in de zomer. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor een onvergetelijke zomer in Qatar.

Hitte en droogte: het weer in de zomer

In de zomermaanden, die lopen van juni tot en met september, kan de temperatuur in Qatar oplopen tot wel 50 graden Celsius. De luchtvochtigheid is laag, waardoor de hitte vaak draaglijk is. Het is echter wel belangrijk om voldoende water te drinken en jezelf goed te beschermen tegen de zon. Zonnebrandcrème en een zonnehoed zijn dan ook absolute must-haves tijdens de zomer in Qatar.

Wanneer je naar buiten gaat, zul je merken dat de meeste mensen zich voornamelijk binnen bevinden vanwege de hitte. Overdag zijn de straten dan ook vaak rustig, maar ‘s avonds komt de stad pas echt tot leven. Veel restaurants, winkels en bezienswaardigheden zijn dan geopend tot laat in de avond, waardoor je toch volop kunt genieten van alles wat Qatar te bieden heeft.

Activiteiten en evenementen in de zomer

Ondanks de hitte zijn er genoeg activiteiten en evenementen te beleven in Qatar tijdens de zomer. Zo kun je bijvoorbeeld een woestijnsafari boeken, waarbij je in een 4×4 voertuig de spectaculaire duinen van de woestijn verkent. Ook kun je een bezoek brengen aan het Museum of Islamic Art, waar je alles leert over de islamitische kunst en cultuur.

Daarnaast worden er in de zomermaanden veel culturele festivals en concerten georganiseerd in Qatar. Van traditionele Arabische muziek tot internationale popsterren, er is voor ieder wat wils. Ook de traditionele Qatarese markten, zoals de Souq Waqif, zijn zeker een bezoek waard. Hier kun je lokale producten kopen en genieten van de typisch Arabische sfeer.

Verblijf en accommodaties

Als je van plan bent om tijdens de zomer in Qatar te verblijven, zijn er genoeg accommodaties om uit te kiezen. Van luxe hotels met zwembaden en spa’s tot betaalbare hostels en guesthouses, er is voor elk budget wel iets te vinden. Veel hotels bieden ook speciale zomerarrangementen aan, waarbij je kunt profiteren van kortingen en extra’s zoals gratis maaltijden of spa-behandelingen.

Wat het ook is dat je zoekt tijdens je verblijf in Qatar, je zult merken dat de gastvrijheid en service van de lokale bevolking ongeëvenaard is. Of je nu op zoek bent naar advies over de beste restaurants of hulp bij het plannen van excursies, de mensen in Qatar staan altijd voor je klaar.

Culinaire hoogstandjes

Als het gaat om eten en drinken, heeft Qatar veel te bieden. Van traditionele Arabische gerechten tot internationale restaurants, je zult hier zeker culinair verrast worden. Probeer eens een typisch Qatarees gerecht zoals machbous, een rijstgerecht met vlees en groenten, of geniet van heerlijke mezzes in een van de vele restaurants in de stad.

Ook de lokale markten en foodcourts zijn een must-visit voor liefhebbers van lekker eten. Hier vind je een overvloed aan verse producten en lokale lekkernijen die je zeker niet mag missen. En vergeet vooral niet om een kopje Arabische koffie te proberen, een krachtige en aromatische koffie die vaak geserveerd wordt met dadels.

Geniet van de zomer in Qatar

Al met al is de zomer in Qatar een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Van de spectaculaire woestijnlandschappen tot de bruisende steden en de gastvrije bevolking, Qatar heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffer in, zet je zonnehoed op en geniet van een zomer vol avontuur en ontdekking in dit fascinerende land aan de Perzische Golf.

Qatar