Reisgidsen

Beste musea in Qatar ontdekken

Ontdek de beste musea in Qatar

Ben je van plan om Qatar te bezoeken en ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan mag je zeker de musea in dit prachtige land niet overslaan. Qatar herbergt een schat aan musea die een kijkje bieden in de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Van traditionele kunst en ambachten tot moderne tentoonstellingen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel neem ik je mee op een rondleiding langs de beste musea in Qatar, die ik zelf heb bezocht en die ik van harte aanbeveel.

Nationaal Museum van Qatar

Het Nationaal Museum van Qatar is een absolute must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Qatar. Het museum is gevestigd in een opvallend gebouw, ontworpen door de wereldberoemde architect Jean Nouvel. Binnen vind je een schat aan tentoonstellingen die de geschiedenis en tradities van Qatar tot leven brengen. Van archeologische vondsten tot hedendaagse kunst, het Nationaal Museum van Qatar biedt een uitgebreid overzicht van de rijke cultuur van het land.

Openingstijden:

– Maandag tot en met zaterdag: 09:00 – 19:00
– Zondag: Gesloten

Entreeprijs:

– Volwassenen: **QR 50**
– Kinderen onder de 18 jaar: Gratis

Museum voor Islamitische Kunst

Het Museum voor Islamitische Kunst is een van de belangrijkste culturele instellingen van Qatar en herbergt een van de meest uitgebreide collecties islamitische kunst ter wereld. Van keramiek en textiel tot manuscripten en sieraden, het museum biedt een fascinerend inzicht in de kunst en cultuur van de islamitische wereld. De prachtige architectuur van het museum, gelegen aan de Corniche van Doha, is op zichzelf al een bezoek waard.

Openingstijden:

– Zondag tot en met donderdag: 09:00 – 17:00
– Vrijdag: 14:00 – 17:00
– Zaterdag: Gesloten

Entreeprijs:

– Volwassenen: **QR 25**
– Kinderen onder de 16 jaar: Gratis

Mathaf: Arab Museum of Modern Art

Voor liefhebbers van moderne kunst is het Mathaf: Arab Museum of Modern Art een absolute aanrader. Het museum is gelegen in de wijk Education City in Doha en herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst uit de Arabische wereld. Van schilderijen en beeldhouwwerken tot installaties en videokunst, Mathaf biedt een vernieuwend perspectief op de kunstscene in de regio.

Openingstijden:

– Zondag tot en met donderdag: 09:00 – 17:00
– Vrijdag: 14:00 – 17:00
– Zaterdag: Gesloten

Entreeprijs:

– Volwassenen: **QR 25**
– Studenten en senioren: **QR 15**

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon meer wilt leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Qatar, de musea in dit prachtige land stellen zeker niet teleur. Vergeet dus niet om tijdens je verblijf in Qatar een bezoek te brengen aan deze bijzondere en inspirerende plekken!

Qatar