Reisgidsen

Qatarʼs nachtleven: waar naartoe

Het bruisende nachtleven van Qatar

Qatar staat niet meteen bekend om zijn bruisende nachtleven, maar toch heeft dit kleine Arabische land genoeg te bieden voor degenen die graag een avondje uitgaan. Van chique cocktailbars tot trendy nachtclubs, er is voor ieder wat wils te vinden in de hoofdstad Doha. Lees hieronder waar je naartoe kunt vanuit mijn eigen ervaring.

Nachtclubs in Doha

Als je op zoek bent naar een plek om te dansen en te feesten tot in de vroege uurtjes, dan zijn er verschillende nachtclubs in Doha die zeker een bezoekje waard zijn. Een van de populairste clubs is Crystal Lounge, gelegen in de W Doha Hotel. Hier vind je een trendy sfeer, goede muziek en een diverse menigte.

Een andere bekende nachtclub in Doha is Club 7, gelegen in de La Cigale Hotel. Deze club trekt vaak internationale DJ’s aan en staat bekend om zijn levendige sfeer en stijlvolle uitstraling.

Trendy cocktailbars

Als je liever van een drankje wilt genieten in een wat rustigere setting, dan zijn er ook genoeg trendy cocktailbars te vinden in Doha. Nobu Doha is bijvoorbeeld een populaire plek voor liefhebbers van cocktails en Japanse fusion gerechten. De bar heeft een prachtig uitzicht over de stad en een ontspannen sfeer.

Een andere aanrader is The Rooftop, gelegen op de top van het St. Regis Hotel. Hier kun je genieten van heerlijke cocktails terwijl je uitkijkt over de Perzische Golf en de skyline van Doha.

Culturele avonden

Voor een meer culturele avond uit kun je een bezoek brengen aan Katara Cultural Village, een bruisende hub voor kunst en cultuur in Doha. Hier worden regelmatig evenementen en voorstellingen georganiseerd, variërend van muziekconcerten tot theatervoorstellingen.

Ook Souq Waqif is een aanrader voor een avond vol Arabische charme. Deze traditionele markt barst van de restaurants, cafés en winkels waar je kunt genieten van lokale gerechten en souvenirs kunt kopen.

Kortom, het nachtleven van Qatar heeft voor ieder wat wils. Of je nu van dansen houdt in een trendy club of liever geniet van een cocktail met een prachtig uitzicht, Doha heeft het allemaal te bieden. Dus trek je mooiste outfit aan en ga op ontdekkingstocht in het bruisende nachtleven van Qatar!

Qatar