Activiteiten

Verken de ruïnes van Al Zubarah

Verken de ruïnes van Al Zubarah in Qatar

Ben je op zoek naar een unieke en historische ervaring in Qatar? Dan is een bezoek aan de ruïnes van Al Zubarah een absolute must-do. Deze prachtige archeologische site, die sinds 2013 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van Qatar. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis en avontuur, dan is een bezoek aan Al Zubarah zeker de moeite waard.

Ontdek de geschiedenis van Al Zubarah

Al Zubarah was een belangrijke handelspost en een welvarende stad aan de Perzische Golf in de 18e en 19e eeuw. De stad diende als een belangrijke tussenstop voor kooplieden die handel dreven tussen het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De ruïnes van Al Zubarah geven een prachtig beeld van hoe het leven er destijds moet hebben uitgezien.

Bezoek de opgravingen en tentoonstellingen

Bij aankomst bij de ruïnes van Al Zubarah kun je een begeleide tour volgen door de opgravingen en tentoonstellingen. Hier leer je meer over de geschiedenis van de stad en kom je meer te weten over de archeologische vondsten die er zijn gedaan. Het is een boeiende en leerzame ervaring voor jong en oud.

Wandel door de oude straten en gebouwen

Maak een wandeling door de oude straten en gebouwen van Al Zubarah en waan je even terug in de tijd. Bewonder de goed bewaard gebleven steegjes, moskeeën, woonhuizen en forten die de stad ooit bevolkten. Het is een unieke ervaring om de geschiedenis van Qatar zo tastbaar te kunnen beleven.

Praktische informatie

  • Openingstijden: De ruïnes van Al Zubarah zijn geopend van zaterdag tot en met donderdag van 07:30 tot 17:30 uur. Op vrijdag zijn de ruïnes gesloten.
  • Toegangsprijs: De toegang tot de ruïnes van Al Zubarah is gratis.
  • Adres: Al Zubarah, Qatar

Conclusie

Een bezoek aan de ruïnes van Al Zubarah is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur. Het is een unieke kans om de rijke geschiedenis van Qatar van dichtbij te ervaren en te leren. Ga op ontdekkingstocht door de oude straten en gebouwen en laat je betoveren door de mystiek van Al Zubarah.

Kortom, een bezoek aan de ruïnes van Al Zubarah is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je reis naar Qatar.

Qatar