Weer & Klimaat

Koele plekjes in Qatar

Koele plekjes in Qatar

Als je denkt aan Qatar, denk je waarschijnlijk aan de woestijn en de hete temperaturen. Maar wist je dat er ook genoeg koele plekjes te vinden zijn in dit prachtige land? Van luxueuze winkelcentra tot groene parken, Qatar heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete koele plekjes in Qatar.

Winkelcentra

Qatar staat bekend om zijn indrukwekkende winkelcentra met winkels van ‘s werelds meest exclusieve merken. De ideale plek om te ontsnappen aan de hitte en te genieten van een dagje shoppen in een koele omgeving. Enkele van de meest populaire winkelcentra in Qatar zijn:

  • Mall of Qatar: Dit winkelcentrum is het grootste in Qatar en biedt een breed scala aan winkels, restaurants en entertainmentmogelijkheden.
  • Villaggio Mall: Geïnspireerd door de Italiaanse stad Venetië, is Villaggio Mall een van de meest pittoreske winkelcentra in Qatar.
  • The Gate Mall: Dit luxueuze winkelcentrum heeft een indrukwekkende architectuur en biedt exclusieve winkels en restaurants.

Parken en tuinen

Als je even weg wilt van de drukte van de stad, zijn er in Qatar ook genoeg groene oases te vinden waar je kunt genieten van de koele bries en de rustige omgeving. Enkele van de mooiste parken en tuinen in Qatar zijn:

  • Aspire Park: Dit park is perfect voor een ontspannen wandeling of picknick en heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Doha.
  • The Museum of Islamic Art Park: Dit park ligt langs de Corniche en biedt een schitterend uitzicht op de zee en de omliggende gebouwen.
  • Al Bidda Park: Dit park is gelegen in het hart van Doha en biedt groene gazons, speeltuinen en fietspaden.

Indoor activiteiten

Als het buiten te warm is, zijn er in Qatar genoeg indoor activiteiten te vinden om jezelf te vermaken. Van kunstgalerijen tot indoor pretparken, er is voor ieder wat wils. Enkele populaire indoor activiteiten in Qatar zijn:

  • The Museum of Islamic Art: Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie Islamitische kunst en is een must-visit voor kunstliefhebbers.
  • Entertainment City: Dit indoor pretpark biedt attracties voor alle leeftijden, van achtbanen tot arcadespellen.
  • Mathaf: Arab Museum of Modern Art: Dit museum heeft een uitgebreide collectie moderne kunst uit de Arabische wereld.

Of je nu op zoek bent naar een plek om te winkelen, te ontspannen in de natuur of te genieten van kunst en cultuur, Qatar heeft genoeg koele plekjes om jezelf te vermaken. Vergeet niet om genoeg water mee te nemen en jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème, zelfs als je binnen bent!

Qatar